Да се предоставят 150 000 евро за ново грандиозно лятно

...
 Да се предоставят 150 000 евро за ново грандиозно лятно
Коментари Харесай

MTV поиска 300 хил. евро за ново плажно парти, Варна дава половината

 Да се дават 150 000 евро за ново грандиозно лятно шоу MTV Presents Varna Beach. Това реши непрекъснатата комисия „ Култура и духовно развиване “ към Общинския съвет във Варна. Тези средства не са включени в общата рамка от 16,8 млн. лв., отпуснати за развиването на просвета през тази година. Решението би трябвало да премине и през комисията по финанси и бюджет, преди да бъде дефинитивно утвърдено от Общинският съвет.
Музикалният колос MTV има предпочитание да повтори грандиозното събитие от предходната година във Варна, като и това лято ще провежда огромно шоу на варненския плаж, което ще коства над 2 млн. евро. За да се случи събитието обаче се желае Община Варна да взе участие с 15% от разноските по организацията и популяризирането, които възлизат на 300 хиляди евро. В писмо до Община Варна, Робърт Куирк от продуцентската компания Roqu media Bulgariq limited акцентира, че планът MTV presents Varna beach се счита за огромен триумф за Варна и бележи началото на развиването на нова туристическа вълна за региона. „ По време на концерта на варненския плаж през юли, 2017 година беше издигната сцена, която беше най-голямото театрално оборудване, построявано в миналото в България.

Специално едночасово телевизионно шоу бе записано от събитието онлайн, като в този момент се излъчва в над 80 страни по света. То ще продължи да се излъчва неведнъж в продължение на 12 месеца и ще бъде гледано от над 300 милиона души. Стойността на дейностите във връзка с медиите, интернационалните връзки с обществеността и рекламата за града са за над 22 милиона евро. Само през септември м.г. Варна получи над 4 000 часа интернационално разпространение “, акцентират още от продуцентската компания.

С цел планът да има нескончаем позитивен резултат за града, е извънредно значимо да се продължи развиването на самодейността през идващите 5 години, показват още в писмото си уредниците. Те са подбрали значими интернационалните сътрудници, които имат огромно значение за триумфа на плана, като включват туристически организации, самолетни компании, туроператори и компании за издаване на билети, които ще подсигуряват, че броят на интернационалните гости във Варна ще нарасне доста.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР